Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakëlloj
cakëlloj:

cakëll/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar çokas; kërcëlloj: i cakëlluan gotat; i cakëllonin dhëmbët. / pës. cakëllóhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
kërcëlloj
Të ngjashme:
çakëlloj:

çakëll/ój kal., -óva, -úar 1. bëj zhurmë çak-çak duke goditur lehtë me diçka. 2. gdhend. / pës. çakëllóhet v. III.

capëlloj:

capëll/ój jokal. kryes. v. III, -óva, -úar shteroj; firon, men: capëlloi qumështi i bagëtive.

cikëlloj:

cikëll/ój kal., -óva, -úar mih imët a cekët: i cikëlloi perimet. / pës. cikëllóhet v. III.

cokëlloj:

cokëll/ój kal., -óva, -úar kërcas, kërcëllij: cokëlloj dhëmbët.

akulloj:

akull/ój kal., -óva, -úar 1. e ngrij; e ftoh shumë: ma akulloi trupin; / jokal. v. III ngrin: akulluan pellgjet. 2. kryes. v. III fig. e bëj t’i ngrijë zemra: më akulloi krejt. 3. e pastroj shumë mirë: e akulloi shtëpinë.