Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cajore
çajore:

çajór/e,-ja f. sh. -e(t) filxhan i madh ose gotë për çaj.

Të ngjashme:
majore:

majór,-e, -ja f. sh. -e(t).

çajtore:

çajtór/e,-ja f. sh. -e(t) lokal ku njerëzit pinë çaj e hanë diçka.

çatore:

çatór/e,-ja f. sh. -e(t) rrobë e dhirtë.

banjore:

banjór/e,-ja f. sh. -e(t) kthinë që shërben si banjë.

cakorre:

cakórr/e,-ja f. sh. -e(t) sëpatë e vogël, latore.