Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cajnik
çajnik:

çajník,-u m. sh. -ë(t) ibrik çaji.

Të ngjashme:
vajnik:

vajník,-u m. sh. -ë(t) enë e vogël teneqeje për vaj, me dorezë e lëfyt; enë me lëfyt të hollë për të vajuar një makinë etj.

sojnik:

sojník,-e mb., edhe si em., bised., vjet. i fisëm.

banik:

baník,-e mb. që mbahet përditë; i përdorur, i vjetruar: veshje banike.

cabik:

cabík,-u m. sh. -ë(t) krahin. 1. petës. 2. pjesë trungu të hollë; cubak.

calik:

calík,-u m. sh. -ë(t) 1. kacek, shakull: caliku i farkëtarit. 2. trastë e vogël lëkure, për barinj. 3. tek. oxhaku i minierës.