Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cajke
cajkë:

cájk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. shajak i padërstilur. 2. shami koke e trashë.

Të ngjashme:
çajme:

çájm/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. çafkëI: çajme e kuqe. 2. zog këngëtar, i ngjashëm me trumcakun, që ushqehet me kandrra: çajme rrushi zog që ushqehet me larushk.

çakje:

çákj/e,-a f. sh. -e(t) aftësia për të bërë një punë; fuqi; fig. guxim, trimëri: është i çakjes.

fajkë:

fájk/ë,-a f. sh. -a(t) faqja anësore e anijes ose e lundrës.

lajkë:

lájk/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) 1. lëvdatë e gënjeshtërt a e tepruar për dikë për ta marrë me të mirë e për të nxjerrë ndonjë përfitim: i bënte lajka; e mori me lajka e lajkatoi. 2. përkëdhelje, ledhë; ledhatim: ka shumë lajka.

qajkë:

qájk/ë,-a f. sh. -a(t) kunj druri a hekuri që mbërthen zgjedhën me shtizën e parmendës a të qerres.