Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cahje
çahje:

çáhje mb. që i ndahet tuli nga bërthama; kund. mishje: pjeshkë çahje.

Antonime:
mishje
Të ngjashme:
mahje:

máhj/e,-ja f. veprimi sipas foljeve.

bahçe:

báhç/e,-ja f. sh. -e(t) bised. kopsht i vogël pranë shtëpisë, me pemë, me perime a me lule.

bamje:

bámj/e,-a f. sh. -e(t) bot. perime, që bën bishtaja shumëfaqëshe; bishtaja e saj: mish me bamje.

bathje:

báthj/e,-a f. sh. -e(t) që e ka kokrrën si të bathës (për qershi etj.).

cipje:

cípje mb. që ka lëvozhgë të hollë (për arra).