Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cahere
caherë:

cahérë ndajf. bised. ndajnatëherë.

Sinonime / Të përafërta:
ndajnatëherë
Të ngjashme:
kaherë:

kahérë ndajf. qëkur, qyshkur: ka ardhur kaherë.

careqe:

caréq/e,-ja f. sh. -e(t) shportë: një careqe me rrush.

qafere:

qafér/e,-ja f. sh. -e(t) qafalik.

zahire:

zahiré,-ja f. sh. -e(të) bised. ushqime që përgatiten a ruhen për dimër, tëmotje: ka vënë zahire.

ahore:

ahóre,-t f. sh. bot. familje drurësh si ahu, dushku, gështenja etj.