Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caherë
caherë:

cahérë ndajf. bised. ndajnatëherë.

Sinonime / Të përafërta:
ndajnatëherë
Të ngjashme:
kaherë:

kahérë ndajf. qëkur, qyshkur: ka ardhur kaherë.

galerë:

galér/ë,-a f. sh. -a(t) det. hist. anije e vjetër lufte me vela e me rrema: galerë romake.

kamerë:

kámer/ë,-a f. sh. -a(t) dhomëz a kuti e errët në disa aparate a pajisje; aparat marrës kinematografik ose televiziv: kamerë e fshehtë; marr me kamerë.

ngaherë:

ngahérë ndajf. gjithmonë, përherë; kund. kurrë, asnjëherë: punon (studion) si ngaherë.

paderë:

padérë (i, e) mb. që nuk ka shtëpi a familje: njeri i paderë.