Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cafkore
çafkore:

çafkór/e,-ja f. sh. -e(t) zool. çafkëlore, laureshë.

Sinonime / Të përafërta:
çafkëlore
laureshë
Të ngjashme:
cakorre:

cakórr/e,-ja f. sh. -e(t) sëpatë e vogël, latore.

fajkore:

fajkór/e,-jaI sh. -e(t) zool. femra e fajkoit.

fajkore:

fajkór/e,-jaII f. sh. -e(t) lundër.

farkore:

farkór/e,-ja f. sh. -e(t) napë për të mbështjellë foshnjën; napë djathi.

qarkore:

qarkór/e,-ja f. sh. -e(t) zyrt. shkresë e një organi të lartë qendror që u dërgohet njëkohësisht gjithë organeve më të ulëta.