Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cacke
çaçkë:

çáçk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. çafkëII. 2. enë e vjetruar a e prishur. 3. maja a sheshi i kokës: i ra në çaçkë.

Sinonime / Të përafërta:
çafkë
Të ngjashme:
backë:

báck/ë,-a f. sh. -a(t) gropëz në mes të leqeve të këmbëve.

cajkë:

cájk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. shajak i padërstilur. 2. shami koke e trashë.

cuckë:

cúckë mb. i ndulkët.

dackë:

dáck/ë,-a f. sh. -a(t) goditje me pëllëmbë në fytyrë, shuplakë; / fig. goditje e rëndë, poshtëruese për dikë: hëngri një dackë të mirë.

cakë:

cák/ë,-a f. sh. -a(t) trastë e vogël; qese: caka e bukës; një cakë miell.