Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cabok
cabok:

cabók,-u m. sh. -ë(t) bised. 1. stom, bokë e vogël: cabokë e bregore. 2. kërcu i vogël; copë.

Sinonime / Të përafërta:
stom
copë
Të ngjashme:
cabik:

cabík,-u m. sh. -ë(t) krahin. 1. petës. 2. pjesë trungu të hollë; cubak.

çalok:

çalók,-e mb. keq., edhe si em., i çalë.

çapok:

çapók,-u m. sh. -ë(t) anat. kërdhokull; këllk; kocka e kofshës; kofshë: çapoku i pulës; i doli çapoku.

balok:

balók,-e mb., edhe si em., i balë.

barok:

barók,-u m. art. stil, kryesisht në arkitekturën e shek. XVI-XVIII, me larmi zbukurimesh e vijash të përkulura.