Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cabik
cabik:

cabík,-u m. sh. -ë(t) krahin. 1. petës. 2. pjesë trungu të hollë; cubak.

Sinonime / Të përafërta:
petës
cubak
Të ngjashme:
cabok:

cabók,-u m. sh. -ë(t) bised. 1. stom, bokë e vogël: cabokë e bregore. 2. kërcu i vogël; copë.

calik:

calík,-u m. sh. -ë(t) 1. kacek, shakull: caliku i farkëtarit. 2. trastë e vogël lëkure, për barinj. 3. tek. oxhaku i minierës.

çapik:

çapík,-e mb., edhe si em., shumë i prapë.

arabik:

arabík,-e mb. që lidhet me Arabinë, i Arabisë: gadishulli arabik.

babil:

babíl,-i m. sh. -ë(t) zool. bregcë.