Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërule
cërule:

cërúl/e,-ja f. sh. -e(t) cule.

Të ngjashme:
crule:

crúle,-ja f. sh. -e(t) leckë, zhele.

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

caruqe:

carúq/e,-ja f. zakon. sh. -e(t) opinga lëkure me majë e të zbukuruara me rripa, tollumbë: caruqe me xhufka.

cërrlë:

cërrl/ë,-a f. purthë, lëbarke.

marule:

marúl/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj sallate, me gjethe të gjera e të buta.