Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërulak
cërulak:

cërulák,-e mb., edhe si em., culan.

Sinonime / Të përafërta:
culan
Të ngjashme:
crulak:

crulák,-e mb., edhe si em., i leckosur, zhelan.

curulat:

curulát kal., -a, -ur e tund në shilarës.

cërrlik:

cërrlí/k,-ku m. sh. -qe(t) curril uji.

përflak:

përflákI kal., -a, -ur 1. e djeg me flakë; e përcëlloj në flakë: zjarri e përflaku dheun; e përflaku pulën. 2. kryes. v. III fig. i jep një ngjyrë të kuqe si të flakës, e përskuq: perëndimi e përflaku qiellin.

përflak:

përflákII kal., -a, -ur e flak me forcë. / pës. përfláket v. III.