Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërron
cërron:

cërr/ón jokal. v. III, -ói, -úar rrjedh nga pak; del si curril: cërron kroi.

Të ngjashme:
cërran:

cërrán,-i m. sh. -ë(t) vijë uji shumë e vogël, rrem uji.

carrok:

carrók,-u m. sh. -ë(t), edhe si mb., vocërrak.

curran:

currán,-e mb., edhe si em., curr.

curroj:

curr/ój kal., -óva, -úar 1. i shkurtoj veshët ose bishtin. 2. edhe fig. ngre veshët përpjetë: curroi veshët. / pës. curróhet v. III.

gurron:

gurr/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. del si gurrë; buron; zë fill a nis të dalë uji i një përroi a i një lumi. 2. rrjedh shumë, derdhet si rrëke: i gurronte gjaku; gurronte shiu. 3. fig. e ka zanafillën, buron.