Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërrlik
cërrlik:

cërrlí/k,-ku m. sh. -qe(t) curril uji.

Të ngjashme:
cërrik:

cërrík,-u m. sh. -ë(t) dru ku varen vargje duhani, qepësh etj. për t’u tharë; varg që varet në këtë dru.

cirilik:

cirilík,-e mb. që i përket njërit prej alfabeteve të sllavishtes së vjetër, i cili ka shërbyer si bazë për alfabetet e gjuhëve sllave të gjalla: shkronjat cirilike.

cërulak:

cërulák,-e mb., edhe si em., culan.

cërrilë:

cërríl,-ë, -a f. sh. -a(t).

cërrak:

cërrák,-u m. sh. -ë(t) zog i vogël pule i sapodalë nga veza.