Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërrlë
cërrlë:

cërrl/ë,-a f. purthë, lëbarke.

Sinonime / Të përafërta:
purthë
lëbarke
Të ngjashme:
gërrlë:

gërrl/ë,-a f. sh. -a(t) krahin. gur ose gropë që është gërryer nga uji; / humnerë.

përrlë:

përrl/ë,-a f. sh. -a(t) bised. 1. ashkël guri. 2 fig. grindje, përçarje: u hyri përrla.

cërrilë:

cërríl,-ë, -a f. sh. -a(t).

cërimë:

cërím/ë,-a f. sh. -a(t) cëritje2.

cërule:

cërúl/e,-ja f. sh. -e(t) cule.