Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërrkat
cërrkat:

cërrkát jokal., -i, -ur këndon bulkthi.

Të ngjashme:
cërrfat:

cërrfát kal., -a, -ur shkrep (zjarrin).

cërrkaç:

cërrkáç,-iI m. sh. -ë(t) cërran.

cërrkaç:

cërrkáç,-iII m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

cirkat:

cirkát (cërkát) jokal., -a, -ur cirkoj.

cërrkamë:

cërrkám/ë,-a f. sh. -a(t) zëri i bulkthit.