Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërrkaç
cërrkaç:

cërrkáç,-iI m. sh. -ë(t) cërran.

cërrkaç:

cërrkáç,-iII m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

Sinonime / Të përafërta:
bulkth
Të ngjashme:
cërrkat:

cërrkát jokal., -i, -ur këndon bulkthi.

cërrfat:

cërrfát kal., -a, -ur shkrep (zjarrin).

cërrkamë:

cërrkám/ë,-a f. sh. -a(t) zëri i bulkthit.

dërrmaç:

dërrmáç,-i m. sh. -ë(t) pjesë e ënjtur dhe e nxirë në trupin e njeriut.