Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërrit
cërrit:

cërrít (cërrís) kal., -a, -ur cingëris; thumboj: e cërriti në zemër. / pës. cërrítem.

Sinonime / Të përafërta:
thumboj
Të ngjashme:
cërrik:

cërrík,-u m. sh. -ë(t) dru ku varen vargje duhani, qepësh etj. për t’u tharë; varg që varet në këtë dru.

cërril:

cërríl,-i m. sh. -a(t) zool. mëllenjë e bardhë, mullibardhë.

vërrit:

vërrít kal., -a, -ur çoj bagëtinë në vërri.

cërit:

cërítI kal., -a, -ur 1. nxeh, tret a skuq në tigan: cërit vajin (gjalpin, dhjamin). 2. jokal. v. III cërcërit: cërit vaji. 3. jokal. derdhet pak nga pak një lëng.

cërit:

cërítII kal., -a, -ur 1. thumboj; shpoj, nguc: cërit mushkën (kalin). 2. edhe jokal. fig. e pikëlloj, e përvëloj, e djeg: i cëriti zemrën; i cëriti zemra (në zemër). / pës. cërítet v. III.