Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cërrfos
cërrfos:

cërrfós kal. -a, -ur trazoj, shkrep (zjarrin).

Të ngjashme:
cërrfat:

cërrfát kal., -a, -ur shkrep (zjarrin).

cërrfosje:

cërrfósj/e, -a f. veprimi sipas foljes.

cërron:

cërr/ón jokal. v. III, -ói, -úar rrjedh nga pak; del si curril: cërron kroi.