Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërrfat
cërrfat:

cërrfát kal., -a, -ur shkrep (zjarrin).

Të ngjashme:
cërrkat:

cërrkát jokal., -i, -ur këndon bulkthi.

cërrfos:

cërrfós kal. -a, -ur trazoj, shkrep (zjarrin).

cërrkaç:

cërrkáç,-iI m. sh. -ë(t) cërran.

cërrkaç:

cërrkáç,-iII m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

cërrfatje:

cërrfátj/e, -a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.