Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërre
cërre:

cërr/e,-ja f. sh. -e(t) zool. cirlë.

cërr:

cërr,-i m. sh. -e(t) zool. çerr.

cërr:

cërr,-e mb., edhe si em., i hirtë, çil.

Sinonime / Të përafërta:
cirlë
Të ngjashme:
kërre:

kërr,-e, -ja f. sh. -e(t).

cërrlë:

cërrl/ë,-a f. purthë, lëbarke.

curle:

cúrl/e,-ja f. sh. -e(t) muz. surle.