Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërimë
cërimë:

cërím/ë,-a f. sh. -a(t) cëritje2.

cërim:

cërim,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. cërimë.

Të ngjashme:
cërirë:

cërírë (i, e) mb. që është cërirë.

acarimë:

acarím/ë,-a f. acari.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.