Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cërcërin
cërcërin:

cërcërí/n jokal., -u, -rë cërcërit1.

Të ngjashme:
cërcërit:

cërcërít jokal. v. III, -i, -ur 1. bën “cër-cër” kur nxehet shumë a nis të digjet në tigan (për yndyrën etj.). 2. cicërin.

cërcërimë:

cërcërím/ë,-a f. sh. -a(t) cërcëritje2.

fërfërin:

fërfërí/n jokal. v. III, -u, -rë bën fërfërimë; fëshfërin: fërfërinin gjethet e pemëve.