Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cëqe
cëqe:

cëq/e,-ja (cëk/e,-ja) f. sh. -e(t) 1. gyp i hollë në mbyllësen e shishes për të hedhur lëngjet pak e nga pak; shishe e vogël me një gyp të tillë. 2. stërlagës.

Sinonime / Të përafërta:
stërlagës
Të ngjashme:
ciqe:

cíq/e,-ja f. sh. -e(t) zool. bishtatundës.

buqe:

búq/e,-ja f. sh. -e(t) bushtër.

cece:

cecé,-ja f. zool. mizë e vendeve të Afrikës, që shkakton sëmundjen e gjumit ose helmim.

ceke:

cék/e,-ja f. sh. -e(t) enë e cekët; xhezve njëshe.

cime:

cím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. cironkë. 2. gjuhcë.