Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës byzylyk
byzylyk:

byzylýk,-u m. sh. -ë(t) 1. rreth prej floriri, prej kocke etj., që vihet në kyç të dorës si stoli. 2. kyçi i dorës a i këmbës. 3. sh. bised. iron. pranga.

Sinonime / Të përafërta:
pranga
Të ngjashme:
bylyk:

bylýk,-u m. sh. -ë(t) 1. hist. njësi ushtarake në Perandorinë Osmane prej 100-250 vetash. 2. vjet. turmë njerëzish, tufë kafshësh a grup sendesh.