Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythke
bythkë:

býthk/ë,-a f. sh. -a(t) shtupë liri a kërpi.

Të ngjashme:
bythçe:

býthç/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e poshtme e bimëve, fundçe: bythçe duhani (misri).

bythlë:

býthl/ë,-a f. sh. -a(t) të përvjelat nga bishti i deles.

bythë:

býth/ë,-a f. sh. -ë(t) bised. 1. anat. pjesa e prapme e trupit të frymorëve me organin e jashtëqitjes e mollaqet; të ndenjurat, prapanica. 2. fundi i jashtëm i një ene; pjesa e poshtme e një druri etj., rrëzë, fund: bytha e kusisë; në bythë të fikut.

bythë:

býth/ë,-a parafj. (r. rr.) rrëzë: bythë mullarit.

bathje:

báthj/e,-a f. sh. -e(t) që e ka kokrrën si të bathës (për qershi etj.).