Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythece
bythece:

bythéc/e,-ja f. sh. -e(t) 1. paravithe. 2. shtytkë.

bythec:

bythéc,-i m. sh. -ë(t) etnogr. njeriu të cilin e merr me vete një i ftuar në dasmë.

Sinonime / Të përafërta:
paravithe
shtytkë
Të ngjashme:
bythçe:

býthç/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e poshtme e bimëve, fundçe: bythçe duhani (misri).

bythanë:

bythán/ë,-a f. sh. -a(t) filiz në rrënjët e një druri: bythanë fiku.

bythëz:

býthëz,-a f. sh. -a(t) 1. thela e bishtit. 2. shtytkë leshi.

bythkë:

býthk/ë,-a f. sh. -a(t) shtupë liri a kërpi.