Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythce
bythçe:

býthç/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e poshtme e bimëve, fundçe: bythçe duhani (misri).

Sinonime / Të përafërta:
fundçe
Të ngjashme:
bythec:

bythéc,-i m. sh. -ë(t) etnogr. njeriu të cilin e merr me vete një i ftuar në dasmë.

bythece:

bythéc/e,-ja f. sh. -e(t) 1. paravithe. 2. shtytkë.

bythkë:

býthk/ë,-a f. sh. -a(t) shtupë liri a kërpi.

bythlë:

býthl/ë,-a f. sh. -a(t) të përvjelat nga bishti i deles.

bythë:

býth/ë,-a f. sh. -ë(t) bised. 1. anat. pjesa e prapme e trupit të frymorëve me organin e jashtëqitjes e mollaqet; të ndenjurat, prapanica. 2. fundi i jashtëm i një ene; pjesa e poshtme e një druri etj., rrëzë, fund: bytha e kusisë; në bythë të fikut.