Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythas
bythas:

býthas (býthazi) ndajf. bised. 1. praptazi. 2. rrëshqanë me të ndenjurat përtokë.

Të ngjashme:
bythak:

bythák,-u m. sh. -ë(t) cung në tokë.

boshas:

bóshas ndajf. bised. bosh, huq; kot: i shkoi dora boshas; foli boshas.

bythanë:

bythán/ë,-a f. sh. -a(t) filiz në rrënjët e një druri: bythanë fiku.

bythçak:

bythçák,-u m. sh. -ë(t) 1. etnogr. pjesa e prapme e tirqve. 2. bythçe.

bythçe:

býthç/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e poshtme e bimëve, fundçe: bythçe duhani (misri).