Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythane
bythanë:

bythán/ë,-a f. sh. -a(t) filiz në rrënjët e një druri: bythanë fiku.

Të ngjashme:
bythece:

bythéc/e,-ja f. sh. -e(t) 1. paravithe. 2. shtytkë.

bythak:

bythák,-u m. sh. -ë(t) cung në tokë.

bythas:

býthas (býthazi) ndajf. bised. 1. praptazi. 2. rrëshqanë me të ndenjurat përtokë.

bythçe:

býthç/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e poshtme e bimëve, fundçe: bythçe duhani (misri).

bythkë:

býthk/ë,-a f. sh. -a(t) shtupë liri a kërpi.