Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythanë
bythanë:

bythán/ë,-a f. sh. -a(t) filiz në rrënjët e një druri: bythanë fiku.

Të ngjashme:
bythak:

bythák,-u m. sh. -ë(t) cung në tokë.

bythas:

býthas (býthazi) ndajf. bised. 1. praptazi. 2. rrëshqanë me të ndenjurat përtokë.

bythkë:

býthk/ë,-a f. sh. -a(t) shtupë liri a kërpi.

bythlë:

býthl/ë,-a f. sh. -a(t) të përvjelat nga bishti i deles.

bythë:

býth/ë,-a f. sh. -ë(t) bised. 1. anat. pjesa e prapme e trupit të frymorëve me organin e jashtëqitjes e mollaqet; të ndenjurat, prapanica. 2. fundi i jashtëm i një ene; pjesa e poshtme e një druri etj., rrëzë, fund: bytha e kusisë; në bythë të fikut.