Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythak
bythak:

bythák,-u m. sh. -ë(t) cung në tokë.

Të ngjashme:
bythas:

býthas (býthazi) ndajf. bised. 1. praptazi. 2. rrëshqanë me të ndenjurat përtokë.

bythçak:

bythçák,-u m. sh. -ë(t) 1. etnogr. pjesa e prapme e tirqve. 2. bythçe.

bushak:

bushák,-u m. sh. -ë(t) qengj i vogël e i dobët.

buxhak:

buxhák,-uI m. sh. -ë(t) qoshe pranë vatrës.

buxhak:

buxhák,-uII m. sh. -ë(t) bot. barishte si grashina, me fara të zeza në bishtajë, që mbillet si hasëll.