Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bythçak
bythçak:

bythçák,-u m. sh. -ë(t) 1. etnogr. pjesa e prapme e tirqve. 2. bythçe.

Sinonime / Të përafërta:
bythçe
Të ngjashme:
bythak:

bythák,-u m. sh. -ë(t) cung në tokë.

bythas:

býthas (býthazi) ndajf. bised. 1. praptazi. 2. rrëshqanë me të ndenjurat përtokë.

bythçe:

býthç/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e poshtme e bimëve, fundçe: bythçe duhani (misri).