Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës byrek
byrek:

byrék,-u m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me petë të ndera në tepsi, e mbushur me mish të grirë, me spinaq, me djathë etj.

Të ngjashme:
çyrek:

çyrék,-u m. sh. -ë(t) bukë gruri, që zihet zakonisht me brumë të ëmbël: çyrek furre (shtëpie); një çyrek bukë.

qyrek:

qyrék,-u m. sh. -ë(t) lopatë e hollë e me teh të rrafshët: qyreku i furrës; qyreku i zjarrit kacia.

bares:

bar/és jokal., -íta, -ítur bised. bredh, vrapoj; endem, shëtit: baresim nëpër rrugë.

barik:

barík,-e mb. meteor. që lidhet me shtypjen atmosferike: trysnia barike.

barok:

barók,-u m. art. stil, kryesisht në arkitekturën e shek. XVI-XVIII, me larmi zbukurimesh e vijash të përkulura.