Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës byrecke
byreçkë:

byréçk/ë,-a f. sh. -a(t) gjell. byrek i vogël trekëndësh a katror.

Të ngjashme:
byrek:

byrék,-u m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me petë të ndera në tepsi, e mbushur me mish të grirë, me spinaq, me djathë etj.

breskë:

brésk/ë,-a f. sh. -a(t) kafshë me brez të bardhë në bark.

rreckë:

rréck/ë,-a f. sh. -a(t) leckë.

brekë:

brékë(-t) f. sh. 1. veshje e brendshme e hollë, që mbulon trupin nga mesi e poshtë, të mbathura, mbathje: brekë të shkurtra (të gjata); brekë banje. 2. bised. pupla të mëdha në këmbët e disa shpendëve: gjel (pëllumb) me brekë.