Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bype
bype:

býp/e,-ja f. sh. -e(t) këmborë e madhe.

Të ngjashme:
qype:

qýp/e,-ja f. sh. -e(t) 1. qyp i vogël. 2. përk. vajzë trupvogël dhe e shëndoshë.

lypë:

lýp/ë,-a f. sh. -a(t) 1. gjëra a sende të lypura: trasta e lypës; jetonte me lypa. 2. lypje: lypa s’është turp.

bahe:

báh/e,-ja f. sh. -e(t) hobe.

bebe:

béb/e-jaI f. sh. -e(t) foshnjë: pudër për bebe.

bebe:

béb/e-jaII f. sh. -e(t) [bébëz, -a f. sh. -a(t)] rreth i vogël në qendër të së zezës së syrit, nëpër të cilin hyn drita, ninëz: e ruan si beben e syrit.