Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bymyes
bymyes:

bymýes,-e mb. që bymen: veti bymyese.

Të ngjashme:
bymyer:

bymýer (i, e) mb. që është bymyer: me gishtërinj të bymyer.

tymues:

tymúes,-e mb. që bën shumë tym: bombë tymuese.

bymej:

bym/éj kal., -éva, -ýer rrit vëllimin e një trupi me anë të nxehtësisë etj.; kund. tkurr.

brymës:

brýmës,-i m. 1. vjet. nëntor. 2. njeri që ka shumë ftohtë.

brymës:

brýmës,-e mb., edhe si em., i kuqërremë: kalë brymës.