Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bymej
bymej:

bym/éj kal., -éva, -ýer rrit vëllimin e një trupi me anë të nxehtësisë etj.; kund. tkurr.

Antonime:
tkurr
Të ngjashme:
bamje:

bámj/e,-a f. sh. -e(t) bot. perime, që bën bishtaja shumëfaqëshe; bishtaja e saj: mish me bamje.

bryme:

brýme mb., edhe si em. f. 1. me qime të përhime, kënutë: dhi bryme. 2. e thinjur: grua bryme.

bylme:

býlm/e,-ja f. sh. -e(t) ndërt. ndërmjetëz.

bymyes:

bymýes,-e mb. që bymen: veti bymyese.

byrek:

byrék,-u m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me petë të ndera në tepsi, e mbushur me mish të grirë, me spinaq, me djathë etj.