Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës byc
byc:

byc,-i m. sh. -a(t) mjek. elbth.

Sinonime / Të përafërta:
elbth
Të ngjashme:
bec:

béc,-i m. sh. -a(t) 1. qengj i vogël. 2. fig. fëmijë i urtë e i butë, qengj.

bic:

bic,-i m. sh. -a(t) krahin. derrkuc.

byk:

byk,-u m. sh. -ra(t) 1. kashtë e copëtuar gruri, orizi etj., që del nga shirja; / tallash i imët sharre. 2. fig. njeri a send pa asnjë vlerë.

byr:

byr,-i m. sh. -ë(t) zool. urith.

byr:

byr kal., -a, -ur krahin. ia dal mbanë një pune.