Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës buzuk
buzuk:

buzúk,-u m. sh. -ë(t) muz. vegël me tela, me kasë të madhe.

Të ngjashme:
buçuk:

buçúk,-u m. sh. -ë(t) brokë drithi.

buzak:

buzák,-u m. sh. -ë(t) gjym druri për ujë.

bazik:

bazík,-e mb. kim. që përmban baza; që ka vetitë e bazës: kripë bazike; tokë bazike.

bazukë:

bazúk/ë,-a f. sh. -a(t) usht. armë zjarri kundërtanke, me një grykë të gjerë, që ushtari e mbështet në sup.

bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.