Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzoc
buzoç:

buzóç,-i m. sh. -ë(t) zool. vijosh.

Sinonime / Të përafërta:
vijosh
Të ngjashme:
buzor:

buzór,-e mb., edhe si em. f., gjuh. që shqiptohet me pjesëmarrjen e buzëve (për tingujt): bashkëtingëllore buzore.

buzo:

búzo,-ja f. sh. -(t) keq. buzaç.

buzaç:

buzáç,-e mb., edhe si em., shpërf. me buzë të trasha e të shëmtuara; buzëtrashë.

abuzoj:

abuz/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar shpërdoroj një të drejtë, një mundësi etj.; e teproj. / pës. abuzóhet v. III.

bazoj:

baz/ój kal., -óva, -úar e mbështet në diçka; arsyetoj para se të vendos.