Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzhelI
buzhel:

buzhél kal., -a, -ur bised. bullafiq.

Sinonime / Të përafërta:
bullafiq
Të ngjashme:
buzhelë:

buzhél/ë,-a f. sh. -a(t) flluskë me ujë që del në buzë nga zjarrmia.

buzhel:

buzhél,-e mb., edhe si em., bullafiq.

buzëhelm:

buzëhélm mb. shumë i hidhëruar.

buzhelem:

buzhélem vetv. bullafiqem.

buzel:

buzél,-e mb., edhe si em. 1. keq. buzaç. 2. me shenjë në buzë (për kafshët).