Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzezi
buzëzi:

buzë/zí,-zézë mb., edhe si em. 1. me buzë të zeza (për kafshë). 2. fig. fatzi.

Sinonime / Të përafërta:
fatzi
Të ngjashme:
bukëzi:

bukë/zí,-zézë mb., edhe si em., jo mikpritës; dorështrënguar.

buzëz:

búzëz,-a f. sh. -a(t) 1. veter. sëmundje e bagëtive të imëta, që shfaqet me puçrra në buzë. 2. hundëz prej litari.

kuqezi:

kuqezí mb. i kuq dhe i zi: flamur kuqezi.

kuqezi:

kuqezí,-u m. sh. -nj(të) ai që është veshur me kostum kuqezi: kuqezinjtë e kombëtares (sport.).

buzel:

buzél,-e mb., edhe si em. 1. keq. buzaç. 2. me shenjë në buzë (për kafshët).