Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzez
buzëz:

búzëz,-a f. sh. -a(t) 1. veter. sëmundje e bagëtive të imëta, që shfaqet me puçrra në buzë. 2. hundëz prej litari.

Të ngjashme:
buzel:

buzél,-e mb., edhe si em. 1. keq. buzaç. 2. me shenjë në buzë (për kafshët).

bubëz:

búbëz,-a f. sh. -a(t) vjet. vrimëz në pushkët me strall, ku vihej agzoti.

bukëz:

búkëz,-a f. sh. -a(t) 1. bukë e vogël gjatoshe a e rrumbullakët. 2. hoje bletësh a grerëzash. 3. thelbi i disa bërthamave a farave.

bulëz:

búlëz,-a f. sh. -a(t) 1. muz. celulë. 2. puçrrizë.

buzël:

búz/ël,-la f. sh. -la(t) prerje si buzë brenda disa luleve, e varur dhe me shpor.