Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës buzequmesht
buzëqumësht:

buzëqúmësht mb., edhe si em.1. që është ende fëmijë i vogël. 2. fig. mospërf. i papjekur e i papërvojë, çilimi.