Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzeplasur
buzëplasur:

buzëplásur mb. 1. me buzë të thara e të plasaritura. 2. fig. që ka hequr shumë, i shumëvuajtur; i djegur për diçka.

Të ngjashme:
buzëplasje:

buzëplásj/e,-a f. sh. -e(t) kokëçarje e madhe.