Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzemadhe
buzëmadhe:

buzëmádh/e,-ja f. sh. -e(t) bot. barishte me gjethe të gjera e me lule të bardha.

Të ngjashme:
tezemadhe:

tezemádh/e,-ja f. sh. -e(t) motra e gjyshes.

buzëbardhë:

buzëbárdhë mb. me buzë të bardha (për kafshë).

bujëmadh:

bujëmádh,-e mb. që bën shumë bujë; zhurmëmadh.