Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzekuq
buzëkuq:

buzëkúq,-e mb., edhe si em., me buzë të kuqe.

buzëkuq:

buzëkúq,-i m. sh. -ë(t) lëndë e kuqe në një gyp të vogël, që e përdorin gratë e vajzat për të lyer buzët.

Të ngjashme:
bukëkuq:

bukëkúq,-e mb. që e ka bukën, thelbin, tulin etj. të kuq: kumbull bukëkuqe.

buzëkuqe:

buzëkúq,-e, -ja f. sh. -e(t) zool. 1. tartabiqe. 2. mollëkuqe.

buzëkuti:

buzëkutí mb., edhe si em. f., me buzë të vogla e të rregullta (për femrat).