Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buzake
buzake:

buzák/e,-ja f. limon me lëkurë të hollë e me shumë lëng.

buzak:

buzák,-u m. sh. -ë(t) gjym druri për ujë.

Të ngjashme:
buzore:

buzór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. gjuh. tingull buzor: buzoret e shqipes. 2. kryes. sh. bot. familje bimësh si borziloku, rigoni etj.; bimë e kësaj familjeje.

tezake:

tezák,-e, -ja f. sh. -e(t) vajza e tezes.

zezake:

zezák,-e, -ja f. sh. -e(t).

bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.